Wat is IEMT

IEMT staat voor Integral Eye Movement  Therapie

  • Heb je last van ongewenste en ongepaste emoties, angsten, fobieën?
  • Wil je een snel resultaat en niet maanden gesprekken voeren met een hulpverlener?
  • Wil je überhaupt liever niet echt over de context spreken maar wel van je klachten af?

Dan kan IEMT de oplossing zijn.

IEMT is een zeer effectieve methode die in coaching kan worden toegepast. Het kan worden ingezet voor stressreductie, verliesverwerking, burn-out, behandeling van angst en depressie, trauma’s en persoonlijke groei. Ook posttraumatische stress kan ermee behandeld worden.

Wanneer je last hebt van angsten of andere emoties en gevoelens die ongevraagd, ongepast of in te heftige mate de kop opsteken, dan is deze methode zeker een aanrader. Je emoties verminderen of verdwijnen. De methodiek leidt vaak snel en gemakkelijk tot goede resultaten zonder dat je de inhoud van de ervaring uitgebreid hoeft te herbeleven of te benoemen. Dat laatste is extra fijn als je bedenkt dat bij veel stress, angsten, trauma’s altijd een element van schaamte en schuld aanwezig is. Iets waar je je voor schaamt of schuldig over voelt wil je liever niet over spreken.  Bij IEMT hoef je de inhoud van je ervaring niet te benoemen en dat kan juist als heel veilig en prettig ervaren worden.  Je kunt ook hele oude ervaringen waar je in het nu nog last van hebt ermee aanpakken.

Hoe werkt het?

IEMT is een therapie waarbij de ogen worden bewogen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en op deze manier de gevoelsmatige sensaties (emoties) die passen bij angst, fobie of de ongewenste emoties bij bepaalde situaties te verminderen of te laten verdwijnen. Naast het werken met de oogbewegingen, wordt er gewerkt aan bewustwording van de impact van fysiologie op stemming. De cliënt krijgt zo meer grip op zijn/haar gemoedstoestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *